Tid: Lørdag 1. november fra klokken 10:00 – 16:30
Sted: St. Paul skole i Bergen: Christies gate 15, 5015 Bergen.
Lunsjpause ca. klokken 12:30.
Sakliste:
1. Velkommen ved President Ragnar Lyssand, med orientering om styrets arbeid.
2. Tilstanden i Brevdue-Norge. Representantene fra gruppene kommer med en kortfattet status om tilstanden i gruppen med hovedvekt på avviklingen av slippsesongen 2014, samt forberedelser mot neste års slippsesong.
3. Gjennomgang av årets resultater ved sekretær Lars Corneliussen.
4. Økonomi i NBF. Økonomiansvarlig Tom Corneliussen legger frem nøkkeltall i den økonomiske situasjonen.
6. Saker til diskusjon (innkomne forlsag):
a) Forslag fra gruppe 8:
VM:
Unger som blir sendt til VM, må ha eierens ringnummer. Ønsker også at ordningen med at 5 plasser var forbeholt til at alle medlemmer kunne søke om plass, gjeninnføres.
Begrunnelse:
Det er ingen vits i å ha reserveslag til VM-deltakelse, dersom tildelte medlemmer på egen hånd kan hente duer fra andre slag, dersom det ikke klaffer med egen avl. Vi unngår også at slag som ikke lenger er medlem i NBF får tildelt plass. Er klar over at planlagt bruk av duer fra andre slag ikke kan unngås. At 5 plasser var forbeholt søking mener vi også er bra. Da medlemmer som blant annet bor vanskeligst til i forhold til slipp, kan få muligheten.
Styrets innstilling: Styret støtter forslaget.
b) Forslag fra gruppe 8:
SBU:
Unger som blir sendt til ungduelandskampen i SBU, må ha eierens ringnummer.
Begrunnelse:
Det er ingen vits i å ha reserver til SBU deltakelse, dersom tildelte medlemmer på egen hånd kan hente duer fra andre slag, dersom det ikke klaffer med egen avl. Vi unngår også at slag som ikke lenger er medlem i NBF får tildelt plass. Er klar over at planlagt bruk av duer fra andre slag ikke kan unngås.
Styrets innstilling: Styret støtter forslaget.
c) Forslag fra gruppe 8:
Innberetning til NBF: I forbindelse med at gruppene hvert år innberetter slipp-plan og klasser til NBF ønsker vi at regelverket utvides; Det må i tillegg innberettes hvem som sitter i styre, innsetnings komite, utregnings komite, kontroll komite. I tillegg må årsberetning og regnskap innsendes. Når dette er innsendt og godkjent, Kommer godkjenning fra NBF (lisens) for årets sesong.
Begrunnelse:
Det er en plikt for NBF’s styre å holde seg orientert om hvordan gruppene fungerer. NBF må påse at gruppene fungere innenfor de forutsetningene som lå til grunn for opprettelsen av gruppen. Det er viktig at NBF vet hvilke muligheter som tilbys nye medlemmer som melder seg inn i NBF.
Styrets innstilling: Styret støtter forslaget, men ønsker å understreke at dette ikke bør foreslås som en ny regel, men som presisering av paragrafene A9, A10 og A11 i NBF’s slippreglement.
d) Forslag fra gruppe 8:
Medlemskap: Et slag/oppmåling kan kun delta på konkurranseflyving i en gruppe samme sesong.
Begrunnelse:
Vi mener det er feil at en kan kjøpe seg flere lodd i kampen om NM-poengene. (mener å ha lest at dette stod skrevet tidligere)
Styrets innstilling: Styret støtter forslaget, og kommenterer at det her er snakk om en presisering i vedtektene om at dette også gjelder oppmåling (koordinat).
e) Forslag fra gruppe 1:
Elektronisk hjemkomstkonstatering:
Gruppe 1 foreslår at det i NBFs slippreglement skal stå at det er forbudt å manipulere konstatering av den faktiske hjemkomsten, ved å koble fra det elektroniske hjemkomstkonstateringsutstyret, for på den måten å kontrollere hvilke duer som registreres. Denne praksisen virker mot NBFs prinsipp med avkryssede duer.
Styrets innstilling: Styret forstår prinsippet i dette forslaget, men er tvilende til hvordan dette kan la seg kontrollere.
f) Forslag fra styret:
Kontrollkomité
Styret foreslår å opprette «NBFs kontrollkomite» fom 2015 med følgende funksjon:
1. NBFs kontrollkomite skal organisatorisk ligge under NBF sitt lovlig valgte styre. Komiteens medlemmer velges hvert år på NBF sitt representantskapsmøte og skal bestå av en leder og 2 medlemmer.
2. Komiteens oppgave er å være et «bindeledd/kontrolledd» mellom NBF sitt styre samt de ulike gruppene innen NBF. Komiteen skal arbeide tett med sekretær i NBF sitt styre og kan i dialog med denne få oversendt nødvendige dokumenter som NBF sine grupper er pålagt å sende inn (slippanmeldelser og innsendte endringer). NBF sitt styre kan om nødvendig overføre saker til kontrollkomite.
3. Komiteen kan selv iverksette/starte kontroller av slipp iht gruppene sine innmeldte kappflygningsplaner. I slike saker innhenter komité nødvendig dokumentasjon og behandler denne etter gjeldende reglement. Etter behandling skal aktuelle gruppe få tilbakemelding og NBF sitt styre skal orienteres om kontrollresultat.
4. Dersom komite med sine kontroller avdekker brudd på NBF sine vedtekter/reglement skal komite oversende all nødvendig dokumentasjon til NBF sitt styre som foretar den videre behandling av saken og treffer nødvendig vedtak. Det er NBF sitt styre som fremmer en event sak for representantskapsmøte.
5. NBF sin kontrollkomite samarbeider tett med gruppene sine kontrollkomiteer. Her skal NBF sin komite være rådgiver/om nødvendig være behjelpelig ifb med gruppene sine innberetninger og kontroll av årets slippresultater.
6. Det er styrets oppgave å foreslå en kontrollkomité. Denne kontrollkomité velges på det årlige representantskapsmøte.
Begrunnelse: Styret i NBF ser det som en stor fordel at det opprettes en kontrollkomite som foreslått. Denne må settes sammen av medlemmer som har kompetanse på ulike nivåer, som kjennskap til NBF sitt regelverk, Unikon og Tauris, samt utregningsprogram. Komiteen kan drive forebyggende arbeid, være rådgivende samt være et kontrollorgan når dette er nødvendig. Dette vil avlaste NBF sitt styre i deres kontrollfunksjon og kontrollkomite kan gi viktige innspill til forenkling og forbedring av dagens kontrollrutiner.
g) Forslag fra styret:
Revidering/redigering av NBFs reglement og vedtekter.
NBF’s styre foreslår at det nedsettes en komité som arbeider med å revidere/redigere NBFs vedtekter og slippreglement. Komiteen velges på formannsmøtet, og arbeider med redigering/revidering frem mot representantskapsmøtet i 2015, hvor dette produktet legges frem, og eventuelt vedtas.
Begrunnelse:
Brevdueverden i Norge har forandret seg mye de siste tiår, med overgang til nye tidtakingssystemer, oppmålingsrutiner, utregningssystem, kommunikasjon til medlemmer via internett med mer. Dette har ført til at reglementet og vedtektene i dag ikke helt holder følge med den teknologiske utviklingen. Man bør i arbeidet med å revidere/redigere vedtekter og slippreglement analysere hvilke regler som trengs nyanseringer eller endringer.
6. Tidsskrift. Utgreiing om situasjonen rundt tidsskriftet. I den forbindelse vil President Ragnar Lyssand og økonomiansvarlig Tom Corneliussen orientere om det økonomiske aspektet ved tidsskriftet. Redaktør Kristian Henriksen har varslet sin avgang, og vil bli invitert til å uttale seg. Etter dette blir det diskusjon blant alle møtedeltagere rundt temaet: Tidsskriftets videre fremtid.
7. Internettsider. Styret ønsker i større grad å benytte www.brevduesport.no som sin kommunikasjonsplattform. Internettsiden til NBF har i 2014 fått en “ansiktsløfting”, og WEB-redaktør Marianne Walente vil bli invitert til å uttale seg. Etter dette blir det diskusjon blant alle møtedeltagere rundt temaet: Internettsidens videre fremtid.
8. Valg 2015. Orientering ved valgkomiteens formann Arvid Myreng:
Følgende orientering har kommet fra valgkomiteens formann Arvid Myreng i forkant av formannsmøtet.. Som vanlig har valgkomiteen sendt ut brev til sittende styre + revisorer med forespørsel om de tar gjenvalg eller ikke på representantskapsmøtet i 2015. Tidspunktet er noenlunde i henhold til vedtatte regler, og hensikten er at gruppene i forkant av formannsmøtet skal vite hvordan situasjonen er.
Responsen på valgkomiteens henvendelser er som følger:
1. Sekretær Lars Corneliussen, er villig til å ta gjenvalg.
2. Revisor Trond Are Bø er villig til å ta gjenvalg.4
3. Revisor Snorre Lindberg er ikke villig til å ta gjenvalg.
4. President Ragnar Lyssand, kasserer Tom Corneliussen, PR-leder Terje Hjelmås og styremedlem Ingvar Kluge er av forskjellige grunner «i tenkeboksen», og ønsker å gi endelig svar etter formannsmøtet.
Valgkomiteen har akseptert at fristen for å gi endelig svar utsettes (se pkt 4). Dette fører til at vi får litt dårligere tid til resten av prosessen fram mot representantskapsmøtet, men vi bør likevel kunne komme i havn på en god måte. Vi oppfordrer representantene til å bruke tid både før og under formannsmøtet til å drøfte temaet «valg 2015 i NBF»!
9. Eventuelt. Gruppe 6 inviterer til sosialt samvær på Nøsteboden fra klokken 18:00. Her vil blant annet arrangør av NBFs årsmøte 2015 orientere om kommende arrangement på Stord (30. januar – 1. februar 2015)
Vi ber om at gruppene melder sine representanters ankomst til NBF, ved sekretær Lars Corneliussen senest 20. oktober.
Vel møtt!