Roar Marthinsen 

Man kan vel si at Roar er brevduemann på sin ”hals”. Han fattet interesse for duer alt i 11-12års alderen. Det var da han oppdaget duer i luften over Presterødåsen i Tønsberg. Han syklet rundt for å se hvor duene kom fra, og havnet hos Arvid Myreng. Arvid tok vel imot denne guttungen, og ba ham inn for å se på duer. Der lærte Roar en god del om drevduehold og konkurranse. Det var ”stas” for en gutt i den alderen å bli tatt imot på denne måten av en proff duefut. Men det var først i voksen alder, da han kom i kontakt med Steinar Thowsen, at han begynte med egne duer.

 

Da Roar flyttet til  bykjernen Tønsberg, sluttet han med  duer, trodde han ikke kunne ha duer der. Men er man duefut så er man duefut, i 1999 startet han opp med en helt ny duebestand.

Han er ikke så opptatt av stammer, men liker kraftige hanner med flott utstyr, helst av de gamle Fabry duene, og hunnene skal det være størrelse på. Roar bruker mye tid på duene med stell morgen og kveld i flygesesongen. Han  mener at den daglige rengjøring er viktig,og at duene får tilskudd av pellets,vitaminer og picksten. Duene blir trent i alle retninger, der skal hustru Ragnhild ha mye av æren, hun har kjørt land og strand rundt og sluppet duer. Hun var ikke  ”snau” når hun først var i gang, da var alltid tvillingene på 2år med og Steinar Thowsen`s dueunger fikk også noen turer.

Ungduene i 2002 gjorde det godt, av 4 gruppeslipp  seiret Roar i 3 slipp. Beste unge

02-17844 vant 2 gruppeslipp. Dette er en unge hvor far stammer fra Hoffline, som Roar kjøpte fra avdøde Kaj Jensen i Danmark, mor  er en Fabry-due fra Atle Sandvik i Tønsberg.

Roar er veldig spent på hva år 2003 vil gi av resultater, siden ungene gjorde det så bra, men han er beskjeden nok til å si at han tar et slipp av gangen.

Vi i Tønsberg ønsker til lykke med forventningene i 2003.