Tekst/foto: Theodor

Rapid bf. var med alle medlemmer  invitert  til sommerfest på Lysekloster gård. Verten var selveste NBFs slagpasser Eldbjørn Søviknes og hans Solveig. Jeg tenkte at kanskje medl. av NBF ville ha et innblikk i avlslaget når vi Rapidere først var til stede her på det historiske munkeklosteret  fra 1100-tallet.

 

Her har NBF-duene fått det fineste slaget som kan tenkes. God plass og lyse lokaler. Fine ute volierer. Fire rom, hvor rene stammer hadde hvert sitt rom. Store mengder med ren hvit spon i kasser og på gulv. Muligheter  for ev. smitte avtar under slike

forhold. Et femte rom er blitt til venterom for unger som er klar for sending Norge rundt. Den som er skyld i de fine lokalene er NBFs snekker Svein A. Storetvedt. I følge Elbjørn har Svein A. vert uvurderlig under innredning av slaget. Siden jeg egentlig var kommet til Eldbjørn for å feste ble det ikke noe tid for ”kniping” på duene. Men du trenger ikke mye erfaring for å se at disse duene struttet av god kvalitet og lever under kjempesunne forhold. Duene har full oversikt fra volieren over livet på gården. Hester, kyr, påfugler, høns, hunder, katter og hjortejegeren Eldbjørn.

Det som ellers kan sies om Eldbjørn er at man behøver ikke undres over hvor man har han. Her kommer meninger og uttalelser rett fra leveren, og han står for de. Vær ikke redd for å ta en telefon for å spørre om NBF-duene. Han er inspirerende ivrig. Selvfølgelig vil han få en erfaring over duene etter hvert som han får tilbakemeldinger fra futer.

Rapid bf. takker for en herlig hjortemiddag med alt tilbehør. For full omvisning i slaget, samt historisk innblikk om Lysekloster  i en 400 år gammel stue. Også for omvisning på gården.

En liten historie til slutt: I stallen skulle oksene vises frem. Rapidere sto pent å så på. Oppunder taket satt en svær påfugl. Den så ned på de ”smarte” menneskene, og fant vel ut at nå var det tid for sitt fornødne. Kåre kjente en fin 25-grammer lande på skulderen. Han kvapp selvfølgelig og snudde hodet raskt for å se hva som traff, og dermed ble 25-grammeren  smurt fint utover hele kinnet hans.

Takk for en fin lørdag hos fam. Søviknes.

NBFs avlslag

Her er NBF - slaget midt i bygningen

Snekker og slagpasser

Fra venstre: Svein A. Storetvedt og Eldbjørn Søviknes

3 NBF duer

En fin trio