Gode historier fortjener å bli delt med flere.

Rundt påske fikk jeg en telefon fra Torfinn Midttveit, han ønsket å starte opp med duer igjen. Han har tidligere vært medlem  i Vesta, men har ikke hatt duer på ca 20 år.

Han hadde størst interesse for de lange slippene, og oppnådde også gode resultater på disse. Den gang bodde han på Telavåg, som da var det klart vestligste slag i Bergen.

Nå er det nytt hus rett syd om Ågotnes på Sotra, her har han etablert seg sammen med Monica Horgen. Hun har tidligere drevet med avl og utstilling av hunder. I dag er hun like engasjert i duene som Torfinn, så dette blir bra.

Et redskaps skur som stod på tomten er innredet og det er kommet 15 unger herfra, det er også laget avls rom i sportsboden i huset!

Her er det kommet inn 2 par på lån. Redskaps skuret holdt ikke helt dagens krav, ble fort for varmt og tett, så nytt slag ble bygget og ungene trives veldig bra.

Han er spent på hvordan det kommer til å gå fremover, i forhold til dagens problemer, derfor denne forsiktige oppstarten.

Blir det for vanskelig med flyving rundt slaget så har han og fattet interesse for One loft slippene og lag er påmeldt til DAPI.

Per i dag, 23 juni, har ungene ca. 20 kortere treningsturer og det ser så langt bra ut.

Velkommen tilbake i sporten Torfinn og Monica!

 

Stein Thorsen

Onsdag, 25 November 2020
11:02:22