Har markert seg med gode resultater i år.

Erik og Colin

Her i samtale med fjordårets Norgesmester Erik Waaler

 

Colin er fra Wales, og interessen for duer fik han allerede som 6-7 åring. Da tok han vare på skadede duer, gav de mat og pleie til de var friske nok til å bli sluppet fri igjen. Han er ikke den eneste i familien som har interesse for duer. Hans bestefar var også aktiv duemann, men da Collin begynte med duer som 11-12- åring hadde han allerede gitt seg. Hans onkel Vic Jacobs er en aktiv duemann den dag i dag og har vært best i Wales de siste 6 årene, og er også blant topp 5 i år også.                                                                                                                                                                                                   Det er nesten så man kan si at han har det i blodet.

Colin fløy duer som junior i Wales og var hvert år blandt de tre beste juniorene i landet. Da han nådde 18 – 19 års alderen var det imidlertid øl og jenter som kapret hans interesse, og dermed ble det stopp på dueholdet.

Senere traff han Elisabeth og sammen flyttet de til Tangenveien i Ytre Enebakk, sammen har de en datter, Emily på 3,5 år og en sønn, Alexander på 8mnd.

Brevduesporten i Norge kom han i kontakt med gjennom Kjell Sterner, som også er hans nabo. Tom Arne Skofterød, Snorre & Jan Lindberg, Tom Corneliussen og Erik Waaler, bidro med duer, slik at han i 2005 kunne være med på ungdueslippene. Disse duene samt, noen egen innkjøpte duer har gjort at han har endt opp med duer av følgende linjer på  avlsslaget: Janssen, Meulemann, Klak, Houben, HVR, Brian Kaid, Jef Van Winkel og Patick Phillipens.

Colin begynte og plukke premier allerede på ungdueslippene i 2005. I 2006 fortsatte han der han slapp i 2005 og var høyt oppe på premielista på det første slippet fra Elverum, han hentet seg også fine premier på det neste Rena slippet. Som følge av de harde ungdueslippene i 2005 og den tøffe norskeruta i 2006, valgte han å stoppe allerede her for å ikke miste alle de eldre duene sine. Han var tilbake på ungdueslippene igjen og på det siste slippet ble han slått med 14 fattige sekunder av naboen Kjell Sterner.

I 2005 og 2006 fløy han med gummiringer, men etter det forsmedelige tapet for naboen skaffet han seg Tauris til 2007 sesongen!

I år har han vært en komet i Gruppe 1. Han vant Kungsbacka slippet, fikk tredje plass på Halmstad slippet, og avsluttet svenskeruta med og vinne Helsingborg også.

Litt artig var det at kullsøsknene 06-410 og 06-411 vant hvert sitt slipp!

Med disse flotte resultatene er han den i Gruppe 1 som hevder seg best i NM i år.

 

Onsdag, 25 November 2020
11:54:47