Siste norske tilskudd i 086 "Bangsbo." 

Tekst og Foto: Anne-Karin Andersen

Team Hole består af Heidi og Gjert fra Bergen, tidligere medlem i Askøy Brevdueforening. Det var på sommerferie til Danmark i 2014 at familiebeslutningen om å flytte til Danmark ble tatt, og det var faktisk Heidi sin ide!

Duefar takket og bukket til kånemors forslag. Å få mulighet til å konkurrere med mange dyktige duemenn og mot tusener av duer, var en drøm. Nå kunne arbeidet mot etableringen i Danmark starte.

Af Michael Larsen

På et tidspunkt efter sæsonen kom jeg i snak med Brian i forhold til at lave en artikel – i anledning af Brians fornemme DM-titel i 2018. At få lov til at skrive sådan en artikel, er selvfølgelig et tilbud, man ikke takker nej til, og jeg havde store forventninger til dette besøg.

Dels har jeg fulgt med i Brians resultater gennem de seneste år, og dels blev min interesse skærpet, da jeg i foråret læste Henrik Tagesens fremragende artikel om slaget – for øvrigt i Brevduen nr. 7/2018, skulle nogen have lyst til at genopfriske. Anledningen til Henriks artikel var på daværende tidspunkt Brians førsteplads til langflyvermesterskabet sport i 2017.

Med så store forventninger til et besøg, er der jo en chance for at blive skuffet. Det blev jeg IKKE, og besøget gav mange indtryk, som jeg vil forsøge at dele med læserne.

Kåre Christiansen 086 «Bangsbo» (tidligere Askøy B.F.) har vel hatt sin beste sesong nå i 2018 etter at han flyttet ned her til Danmark i 2005.

Litt endringer på luftingen på slaget og en varm sommer som ser ut til å ha passet Kåre sitt slag helt utmerket, pluss at han i år kun har konsentrert seg om langdistansen og brukt kortere distanser som oppladning til disse. Det er vel det hele vi får ut av ham på spørsmål om hva han egentlig har gjort anderledes i år.

Pink Panda

026-12-0361 “Pink Panda” 2. OL-due Langdistanse Landsutstillingen 2018.

“Pink Panda” tilhører Atle Andersen, 086 “Bangsbo” (tidligere Askøy B.F.) og denne grislete hannen hadde en flott sesong i 2016 og ble 3. essdue langdistanse hanner i DdB

I 2017 tok han et steg opp og ble 1. essdue langdistanse hanner i DdB. For disse to gode flygesesonger ble “Pink Panda” på Landsutstillingen 2018 kåret til 2. olympiadue langdistanse hanner.

Gode historier fortjener å bli delt med flere.

Rundt påske fikk jeg en telefon fra Torfinn Midttveit, han ønsket å starte opp med duer igjen. Han har tidligere vært medlem  i Vesta, men har ikke hatt duer på ca 20 år.

Han hadde størst interesse for de lange slippene, og oppnådde også gode resultater på disse. Den gang bodde han på Telavåg, som da var det klart vestligste slag i Bergen.

Ingvar Kluge var interessert i dyr som ung mann, og i 1969 begynte han med duer og kaniner sammen med en kamerat.Ingvar med N 13-7719

To år senere, i 1971, ble han medlem i Norges Brevdueforbund, og i dag, nærmere 45 år senere, kjenner vi han som en av Norges mest meriterte brevdueholdere. Tidligere i sin brevduekarriere har han vunnet Kongepokalen, og han har blitt Norgesmester tre ganger.

I 2014 gjorde han det igjen.

Som leser har du nå fått en utgave av tidsskriftet som er historisk. Det er første gang SBU (Skandinavisk brevdueunion) gir ut et felles tidsskrift hvor alle 3 land har bidratt med sin del av innholdet. Diskusjonen om et felles blad startet på SBU sitt møte i Stavanger 2014 og fortsatte på DdB sitt representantskapsmøte i februar samme år. I Brædstrup ble det bestemt at målet skulle være å gi ut et felles julenummer i desember 2014 og det er en utgave av dette tidsskrift du nå har i hånden.

Onsdag, 5 August 2020
19:59:56